MILOŠ JANKOVIĆ

MILOŠ JANKOVIĆ

Miloš Janković – poet sârb, prozator, romancier, eseist, autor de antologii și coautor a numeroase creații literare, redactor și redactor-șef în cadrul mai multor edituri. S-a născut la Belgrad, unde trăiește și astăzi.

Pe lângă opera sa literară, reprezentată de peste 90 de volume publicate, aparținând unor genuri diferite, pe parcursul carierei sale care se întinde pe câteva zeci de ani (și-a publicat primul volum, un volum de versuri, în 1985) a avut o intensă activitate, inițiind, coordonând și participând la un mare număr de proiecte culturale și artistice sârbești.  I s-a decernat premiul Vuk, cea mai înaltă distincție culturală acordată în Republica Serbia, ca recunoaștere a activității sale susținute în domeniul culturii sârbe. A primit, de asemenea, multe alte premii literare pentru activitatea sa creatoare și alte distincții pentru realizările din sfera culturii.

Timp de mai bine de zece ani a lucrat ca scriitor – artist independent – iar din decembrie 2018 deține titlul de vice-președinte al Uniunii Scriitorilor din Serbia, cea mai veche asociație artistică din țară.

SERBIA